Perifericele Xtrfy te fac un gamer profesionist; sau nu?!

Ma joc pe PC de mult timp si trebuie sa recunosc ca mai mereu am fost pretentios cand vine vorba de periferice. De asta am fost incantat cand Xtrfy mi-au trimis la test un pachet intreg de periferice. Dar cine sunt astia? Ce e cu numele ciudat? Ei bine, luati-va niste popcorn si o bere rece ca o sa va tin putin de vorba.

Cine sunt Xtrfy si cu ce se ocupa?

Odata cu explozia esports, zona Scandinaviei a devenit un focar. Nume precum Fnatic, Astralis si Ninjas in Pyjamas isi au originile in peninsula nordica. Aceasta poveste are legatura cu ultimii. NiP au fost pentru o perioada lunga intr-o relatie foarte buna cu SteelSeries. Dupa ceva timp, lucrurile au inceput sa mearga prost. In acel moment, Xtrfy a profitat de ocazie si a devenit un jucator important in lumea esports.

REVIEW PERIFERICE GAMING XTRFY

De atunci, i-am putut vedea oriunde erau si Ninjas in Pyjamas. Pe tricourile acestora, perifericele folosite in turnee si nu numai. Xtrfy produce de toate: mousi, tastaturi, casti, mouse-pad-uri si accesorii. Viziunea companiei este de a oferi produse cat mai calitative, special create pentru esports si care sa ofere o experienta de utilizare foarte facila.

Astazi voi vorbi despre un set de periferice pe care producatorul suedez mi le-a pus la dispozitie:

  • Mouse Xtrfy M4 Retro
  • Tastatura Xtrfy K2 Black + Wrist-pad
  • Mousepad Xtrfy XPG1 X-Large

Toate produsele listate mai sus sunt disponibile in stocul celor de la Shop4PC care ruleaza si o promotie pentru acestea. Puteti sa vedeti lista completa de produse Xtrfy pe Shop4PC accesand acest link.

REVIEW PERIFERICE GAMING XTRFY

Xtrfy M4 Retro – Un mouse de gaming aproape perfect

O sa vorbesc prima oara despre mouse-ul de gaming din pachet. Este vorba despre M4 in varianta de culoare Retro. Design-ul acestuia este inspirat de Commodore 64, Atari si Nintendo. Un design care te va purta inapoi in timp si care combina aspectul retro cu specificatiile moderne.

Mouse-ul are o constructie foarte placuta, cu un design honeycomb pentru a reduce greutatea acestuia cat mai mult. Astfel, obtinem Xtrfy M4; un mouse de doar 69 de grame, foarte precis si comod de folosit. Am ramas surprins de cat de robust este, in ciuda gaurilor de pe el si mi-a placut la nebunie atentia la detaliu. Sub carcasa aerisita avem un senzor PixArt PMW 3389, acompaniat de un micro-controller ARM 32-bit. O combinatie care asigura un tracking perfect si iti asigura o precizie fara compromis.

Un alt aspect placut in legatura cu acest mouse este firul. Xtrfy EZcord este un cablu care iti da senzatia ca folosesti un mouse wireless, insa iti ofera un input-lag minim. Este foarte usor si invelisul textil foarte alunecos te asigura ca nu il vei agata de birou. Am o veste buna si pentru fanii iluminarii RGB, deoarece mouse-ul are un sistem foarte interesant. Partea cea mai buna este ca nu ai nevoie de un software pentru a controla efectele de culoare. Doar apesi butonul dedicat de pe mouse, iar in combinatie cu click-urile si butoanele laterale iti personalizezi culorile asa cum vrei.

De ce spun insa ca este un mouse aproape perfect de gaming? Ei bine, m-a deranjat o singura chestiune. Am mainile mari, astfel mare parte din presiune o pun in plan vertical. Degetul mare si cel mic sunt doar pentru sustinere pe laterale. Din pacate, finisajul lui Xtrfy M4 Retro in combinatie cu gaurile de pe laterale m-au facut de multe ori sa-l scap efectiv in mana. Asta se intampla de cele mai multe ori cand fac flick-uri in shootere.

REVIEW PERIFERICE GAMING XTRFY

Xtrfy K2 RGB – Un flagship al tastaturilor

Mereu am fost un pasionat al tastaturilor mecanice si am avut de la IMB Model M din 1993 pana la unele dintre cele mai scumpe modele de pe piata. Xtrfy K2 a ajuns instant in topul tastaturilor cele mai dragi mie. Haideti sa va zic si de ce. Cele mai importante aspecte care imi vin in minte sunt urmatoarele: calitatea constructiei, conexiunea plug&play si switch-urile. Haideti sa va zic cate ceva despre fiecare aspect in parte.

REVIEW PERIFERICE GAMING XTRFY

Constructia este fara cusur; o tastatura grea, solida si foarte placuta la atingere care foloseste materiale foarte calitative. Mi-a placut la nebunie si faptul ca nu necesita un software enervant sau vreun driver ca sa functioneze. Ai bagat-o in portul USB de pe PC, iar restul se intampla doar din combinatii de taste. La inceput sunt sanse sa-ti prinzi urechile, insa dupa ce te obisnuiesti este foarte la indemana. Iluminarea RGB se realizeaza individual pe fiecare tasta si iti poti crea pattern-uri si efecte dupa bunul plac. Mi-a placut si faptul ca poti orienta cablul in trei directii: stanga, centru sau dreapta. Acest aspect este folositor pentru momentele in care vrei sa faci wire-management pe birou.

Xtrfy K2 foloseste switch-uri Kailh RED care sunt o variatie a modelului de switch popularizat de Cherry MX. Asta inseamna ca ai la indemana niste switch-uri foarte rapide cu un sunet placut si foarte suportabil, mai ales comparat cu galagia facuta de switch-urile albastre. In plus, producatorul se lauda cu un timp de raspuns practic instant, de numai 0.001 secunde.

Chiar daca pentru gaming nu este foarte relevant, la Zona se mai si munceste. Pentru sesiunile lungi de scris, wristpad-ul este o aditie superba. In combinatie cu switch-urile foarte rapide, tastatul a devenit o placere. Singura problema pe care am intampinat-o aici este in momentul in care scriu foarte repede si o tasta decide ca a fost apasata de doua ori. Plus ca nu sunt un mare fan al numpad-ului, astfel as prefera oricand o tastatura TKL.

Mouse-pad si accesorii

Din cate puteti vedea, in poze folosesc un alt mouse-pad. Asta se intampla deoarece nu ma pot obisnui deloc cu Xtrfy XPG1 X-Large. Este un mouse-pad bun, insa mi se pare putin cam prea gros pentru gusturile mele si as fi preferat sa fie ceva mai alunecos. Acesta are un feeling abraziv care tinde sa incetineasca miscarea mouse-ului. Poate unii apreciaza astfel de chestioare, insa pentru cineva care joaca cu senstivitate mica nu este o experienta prea buna.

Pe langa mouse-pad, suedezii mi-au aruncat in pachet si setul A1 pentru intretinerea tastaturii. Acesta contine un set de o-rings pentru a face tastatura si mai silentioasa. Personal n-am simtit nevoia, mai ales ca locuiesc singur si nu deranjez pe nimeni cand tastez. In plus, pachetul mai contine si cinci taste albe, dintre care patru le-am folosit in locul sagetilor. Acestea se scot usor, cu ajutorul cheii incluse. Pentru curatarea tastaturii, kit-ul mai contine si o perie cu doua capete care patrund cu usurinta intre taste si switch-uri. Mi-am luat adio de la firele din barba si frimiturile care mi-au ajuns in tastatura.

„Dar joci mai bine cu perifericele astea?”

Ei bine, cred ca asta este intrebarea pe care si-o pun multi cand vad preturile pentru astfel de accesorii. Voi incepe prin a spune ca skill-ul in jocuri inseamna 90% talent si munca si vreo 10% perifericele. Daca iti cumperi cele mai scumpe jucarii nu vei deveni automat mai bun, insa si perifericele joaca un rol important. In cazul meu, schimbarea nu a fost mare deoarece foloseam un kit de gaming serios si inainte, insa trecerea de la un mouse si o tastatura normale la astfel de produse se va simti. De la confort, pana la timpii de reactie imbunatatiti datorita tehnologiei, vei capata un mic avantaj.

Da, pot spune ca joc mai bine cu periferice profesionale precum acestea de la Xtrfy. Asta se datoreaza faptului ca sunt mai calitative. Un mouse slab va avea scapari sau senzorul va sari atunci cand faci un flick. La fel si in cazul tastaturii. Daca faci peeking dupa un zid spre exemplu, iar un buton decide ca nu vrea sa mearga brusc, vei fi expus. Sunt avantaje care par neinsemnate, insa in timp, experienta va fi mai buna. Si nu observi aceste avantaje decat cand pui mana pe niste periferice normale iarasi.

Pe scurt, Xtrfy K2 si M4 Retro mi-au placut la nebunie! O tastatura exceptionala si un mouse aproape perfect, care vor rezista in timp mult si bine. Calitatea este mare, experienta de utilizare este foarte placuta, insa pretul este pe masura. Astfel de periferice fac diferenta intre un gamer casual si un pasionat al domeniului, care este pregatit spiritual sa investeasca o suma mare de bani in acest hobby.

Visits: 50