Samsung Galaxy Watch Active2 poate măsura tensiunea arterială acum; Iată cum

Conceptul de ceas inteligent care măsoară tensiunea arterială nu e deloc nou şi am văzut tot mai multe purtabile care se laudă cu această funcţionalitate. Unele o fac doar la nivel de laudă, de promisiune, fără omologările aferente din partea autorităţilor. Samsung face asta mai pertinent, cu Samsung Galaxy Watch Active2, care acum poate măsura tensiunea arterială, dar cu câteva precizări pe care le aflaţi mai jos.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

În primul rând funcţionalitatea e disponibilă doar în Coreea de Sud, iar apoi trebuie să calibraţi ceasul cu un aparat medical de măsurat tensiunea, un tensiometru. Samsung anunţa încă de la începutul anului planuri de a oferi actualizări pentru posesorii săi de smartwatch, care să poată să îşi măsoare tensiunea. A sosit acum o aplicaţie numită Health Monitor, care vine cu aprobarea Ministerului Sănătăţii din Coreea de Sud. După ce faceţi calibrarea iniţială cu tensiometrul veţi putea realiza o măsurătoare doar apăsând butonul virtual Measure de pe ceas.

Aplicaţia se poate instala şi pe telefon şi pe ceas, iar datele obţinute despre sistolă şi diastolă pot ajunge direct la doctorul cardiolog. Veţi putea şi să organizaţi măsurătorile pe zile, săptămâni şi luni şi să generaţi grafice. Ce nu are Health Monitor este un tracker pentru EKG, care e deja disponbil pe Apple Watch. Samsung a promis că vine şi această funcţie din trimestrul 3. Reţineţi că aplicaţia şi funcţia de mai sus se găsesc doar în Coreea de Sud.

Nu vreau să vă fac prea multe speranţe legate de sosirea la noi, pentru că Ministerul de Sănătăţii de la noi nu se descurcă nici măcar cu activarea unui card de sănătate, dar a unui ceas inteligent şi a unei soluţii software.

Visits: 72