Un robot cu AI este actor principal într-un film SF cu buget de 70 de milioane de dolari

Una dintre meseriile pe care le vor fura roboţii şi AI-urile de la oameni ar putea fi actoria. La urma urmei un robot nu se va purta ca un actor capricios, nu va întârzia la filmări şi nici nu va hărţui vedetele feminine. Ei bine azi aflăm că a început deja un proiect cinematografic cu un robot ca protagonist şi e vorba despre un film SF cu buget mare.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

Filmul va fi finanţat de către Bondit Capital Media, Happy Moon Productions şi Ten Ten Global Media, cu un buget total de 70 de milioane de dolari. Deocamdată numerele provizoriu al producţiei este doar “b” şi atât. Nu e prima oară când un robot joacă într-un film, pentru că în Japonia asta se întâmpla încă de acum 5 ani. De această dată premiera e faptul că robotul e personaj principal şi vine cu tehnologie AI. Poartă numele de Erica şi a fost creat tot de către japonezi, mai bine zis de oamenii de ştiinţă Hiroshi Ishiguro şi Kohei Ogawa.

Conform unuia dintre creatorii peliculei, Sam Khoze, robotul a fost creat de la zero special pentru rolul său. Echipa din spatele său a trebuit să îi simuleze mişcările şi emoţiile prin sesiuni 1 la 1. A fost controlată viteza mişcărilor şi au fost dezvoltate “sentimente” şi limbaj corporal prin discuţii şi interacţiuni cu oameni. Povestea peliculei implică un om de ştiinţă care a descoperit pericolul unui program pe care l-a creat pentru a dezvolta ADN-ul uman perfect.

În vreme ce face acest experiment, creează o femeie-AI, pe care apoi o ajută să scape din laborator. Secvenţe din film au fost deja filmate în 2019, iar restul va fi finalizat în Europa în vara lui 2021. Adevărata inovaţie va fi în gradul de independenţă pe care îl va avea respectivul robot la filmări şi măsura în care va fi controlat de oameni. Erica ar fi trebuit să debuteze în alt film, regizat de către Tony Kaye, cel care ne-a dat “American History X”, dar proiectul a picat.

Visits: 47