Microsoft investeşte în Kano, o companie care produce laptopuri modulare pentru şcolari

Kano este un nume care poate că nu vă sună familiar, dar ar trebui să îl reţineţi, pentru că au un proiect foarte interesant. Tocmai au anunţat un nou Kano PC, un laptop transparent pentru copii, dar şi şcolari de toate vârstele. Ideea este de a vedea cum funcţionează şi cele mai mici mecanisme ale sale, iar Microsoft a investit serios în acest proiect.

Publicitate

Noul Kano PC rulează Windows 10 şi este transparent aşa încât kinderii să vadă cum funcţionează. Avem beculeţe de status, care ne arată fluxul de date, iar întregul PC este modular şi asamblabil de către copii. Cei mici pot să îl desfacă şi să înlocuiască module, ca la jucăriile LEGO. Kano PC costă 299 dolari şi vine cu un ecran tactil de 11.6 inch, dar şi un procesor Intel Celeron şi 4 GB RAM, plus 64 GB stocare. Kano a mai lansat şi o cameră, căşti şi mouse pentru acest PC.

Scopul numărul 1 al companiei este să “demitizeze tehnologia”, făcând-o accesibilă tuturor. E clar că aceste PC-uri sunt gândite pentru şcoli, dar şi pentru economiile emergente, făcând foarte uşoară repararea şi înlocuirea de piese. Cât a investit Microsoft în Kano? 1 milion de dolari deocamdată. Satya Nadella, CEO Microsoft ar fi cumpărat un PC de acest tip recent şi s-a îndrăgostit de el, luând decizia de a finanţa compania.

Noul computer rulează Windows 10, aplicaţii Windows 10, dar şi How Computers Work, Kano Code şi Make Art. Există şi tool-uri şi opţiuni speciale de control parental şi care asigură transparenţa cu privire la utilizarea dispozitivului. Cele mai noi modele au fost realizate după un studiu de caz de un an la 3 şcoli Tower Hamlets din Londra. Microsoft vrea să concureze cu Google şi ale sale Chromebook-uri, dar şi cu iniţiativa OLPC prin acest proiect.

Cererea pentru dispozitive din zona “educational tech” este în plină explozie în 2020 din cauza pandemiei, şcoala mutându-se acasă. Noul Kano PC se poate comanda de aici.

Visits: 101