Windows 10X mai întârzie și are probleme cu Win32

Microsoft a dezvăluit acum ceva timp intenția de a lansa o variantă specializată a sistemului de operare Windows 10, numită Windows 10X. Aceasta este gândită pentru dispozitive cu două ecrane, venind cu o grămadă de îmbunătățiri gândite special pentru acest mediu. Doar că nu va mai sosi anul acesta și nu va mai sosi cu suport pentru aplicații Win32.

Conform informațiilor care zburdă acum prin presa de specialitate, din surse de încredere, întârzierea este provocată atât din de pandemie, cât și de probleme legate de modul în care funcționează aplicațiile tradiționale. Ca urmare, în prima parte din anul viitor, atunci când va fi lansat sistemul de operare, acesta va veni doar într-o formă similară cu Windows 10S, fiind limitat la aplicații UWP și de web. Așa că nu veți avea posibilitatea de a folosi din start executabile de pe PC pe dispozitivele cu procesoare ARM care vor utiliza acest sistem de oeprare.

Implementarea inițială va veni sub forma unui dispozitiv cu un singur ecran, urmând ca abia în anul 2022 să avem parte de experiența cu două ecrane cu care ne amăgește Microsoft încă de la acel Courier de acum foarte, foarte mulți ani.

[Thurrott]

Visits: 41