Tim Drone

TikTok a fost prins pentru colectarea adreselor MAC pe terminalele Android

Conform unui raport publicat de Wall Street Journal, TikTok a colectat in tacere adrese MAC provenite de la utilizatorii Android. Acest lucru a fost impotriva propriiilor politici de confidentialitate ale TikTok-ului, precum si a politicilor Google; pentru aplicatiile disponibile in Google Play Store. Prin aceasta miscare, TikTok a colectat milioane de adrese unice pe o perioada de 18 luni, fara ca utilizatorii sa fie de acord. Cum a reusit aplicatia sa extraga informatiile? Compania ascundea aceasta practica shady printr-un strat de criptare, astfel incat Google sa nu afle nimic.

Aplicatia a colectat date timp de 18 luni, pana in luna noiembrie a anului trecut. In momentul scrierii acestui articol, aplicatia ar fi adunat deja o cantitate de date similara cu oricare alta retea de socializare: Google, Facebook, Instagram sau Twitter. Intr-o declaratie, TikTok a mentionat ca se angajeaza in protejarea datelor pentru siguranta comunitatii. Versiunea actuala a aplicatiei nu colecteaza adrese MAC, fiind o aplicatie sigura in continuare.

Google a refuzat sa comenteze incidentul cu privire la modul in care aceasta retea de socializare a trecut pe sub radar neobservata o perioada indelungata. Intre timp, nu a iesit niciun raport din care sa reiasa colectarea datelor pe iOS.

Sursa: wccftech.

Visits: 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *