Cum a ajuns codul sursa din spatele lui Windows XP pe internet?

Codul sursa din spatele lui Windows XP a aparut intr-un mod foarte surprinzator pe internet. Fisierele care contineau codul sursa au fost incarcate pe diverse site-uri in saptamana aceasta. Nu pare foarte mult la prima vedere, insa este destul de important. Aici nu este vorba despre un sistem de operare al carui suport tehnic s-a prabusit in urma cu sase ani. Discutam despre o serie de informatii care ar fi putut contribui la formarea unor functionalitati noi, din actuala versiune a sistemului de operare.

Sa nu uitam si de numarul semnificativ de PC-uri care inca mai ruleaza Windows XP. Un purtator de cuvant din partea Microsoft, a declarat interesul companiei legat de aceasta problema; vor investiga mai mult ca sigur. Suportul tehnic pentru Windows XP a fost incheiat in anul 2014, urmand ca in anul 2017 sa mai lanseze inca un patch pentru atacul masiv numit WannaCry.

Oricum am privi lucrurile in acest moment, nu este pentru prima data cand informatii de acest gen devin accesibile publicului larg. Cel putin 1GB de informatie legata de codul sursa al sistemului Windows a aparut in urma cu vreo trei ani. Microsoft nu a reusit sa afle inca modul in care informatiile au fost extrase.

Visits: 43