Google Task Mate va fi un nou mod prin care sa faci bani folosind telefonul
Asa cum sugereaza titlul si subtitlul, Google testeaza o modalitate noua prin care utilizatorii pot castiga banuti, prin completarea unor simple sarcini pe telefon.
Nu este prima oara cand compania decide sa remunereze doritorii. Google Opinion Rewards face in esenta acelasi lucru, oferind Play Store credits pentru completarea de chestionare. Diferenta-cheie dintre Opinion Rewards si Task Mate este, insa, moneda. Cea din urma aplicatie va oferi utilizatorilor bani propriu-zisi, prin intermediul platformelor de plata digitala.
Cat despre sarcinile pe care va trebui sa le completezi, nu te agita prea mult. Google Task Mate nu te va pune sa speli toalete prin restaurante sau sa stai intr-un picior dupa ce ce intorci de la carciuma. In schimb, vei face o mare parte din sarcini de acasa, de pe telefon. Ori asta, ori vei fi nevoit sa iesi putin din casa pentru unele „misiuni”. Dar nu e mare lucru.
Ok, ok, dar ce ma pune Google sa fac?!
De exemplu, aplicatia de la Google te va pune sa fotografiezi magazine sau obiective pentru imbunatatirea serviciului Maps, sa inregistrezi cateva propozitii si intonatii sau sa transcrii/traduci sintagme. Bine, poate unii vor spune ca asta face parte din planul malefic al corporatiilor de a ne fura sufletele si alte altea. Dar hei, e corect, primesti malaiul la final de zi, ce vrei mai mult? Ca doar nu faci trafic de arme sau vinzi copii pe post de ucenici la ateliere de format clovni.
In ceea ce priveste plata, aceasta este direct proportionala cu simplitatea sarcinii. Google Task Mate ofera, de exemplu, 0.50 $ pentru 10 transcrieri sau traduceri, si 0.20 $ pentru propozitiile inregistrate. Inca nu se stie cu exactitate in cat timp trebuie si poti indeplini sarcinile, dar mai mult ca sigur ca vom afla in timp.
Atat? Mare branza, ii rezolv p-astia instant!
Atentie la treaba de mantuiala, totusi. Google avertizeaza ca merge pe principiul „calitate über alles”. Adicatelea, nu vei putea sa faci o romaneasca si sa pacalesti sistemul. Primesti sarcinile in functie de aptitudinile tale si rating-urile lasate de alti utilizatori. Si ti se verifica si acuratetea continutului. Deci, cata vreme nu ai incalcat nicio politica Google, ai rating-uri bune si iti faci treaba cu tragere de inima, vei primi noi task-uri si vei fi si platit. Din cate am inteles, este posibil sa poti filtra task-urile disponibile, pentru a le gasi pe cele care sunt in concordanta cu „skill-urile” tale.
Foarte important de mentionat este faptul ca, pentru moment, Google Task Mate este disponibil DOAR in India si Kenya, iar doritorii se pot alatura doar prin invitatii via support pages. Compania nu a dat alte detalii cu privire la disponibilitatea pe alte platforme, dar ar trebui sa isi faca aparitia pe dispozitivele Android din restul lumii cat de curand. Pana atunci, exista o multime de alte alternative pentru genul acesta de „freelancing”.