Apple testează un finisaj negru mat pentru noile sale MacBook-uri

Apple Macbook
Apple testează un finisaj negru mat pentru noile sale MacBook-uri

Apple a înregistrat de curând un nou patent. Acesta ar urma să aducă un nou finisaj negru mat, cu proprietatea de a absorbi lumina pe dispozitivele sale. Aflăm că ar putea să ajungă pe iPhone, iPad, Apple Watch, dar în principal pe noile MacBook-uri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cererea depusă la Oficiul de Brevete și Mărci al SUA, este intitulată “Piesă anodizată cu aspect negru mat” și prezintă caracteristicile finisajului și posibile procese de fabricație pentru realizarea acestuia. Brevetul menționează că acest finisaj se poate utiliza pe o gamă variată de metale și aliaje metalice precum aluminiu, titan și oțel.

Finisajul integrează un strat anodizat cu “caracteristici de absorbție a luminii distribuite aleatoriu“, fiind capabil să absoarbă lumina. Un alt strat ar conține “pori prin intermediul cărora se infusează particulele de culoare”. Rezultatul ar fi un negru intens și mat.

Un negru autentic se obține dificil, majoritatea produselor comerciale “negre” fiind de fapt gri închis sau bluemarin. Apple adaugă că “simpla depunere a particulelor de colorant în porii unui strat anodizat este insuficientă pentru a conferi o adevărată culoare neagră”.

Una dintre problemele implicate în acest proces este că, în general, cu cât negrul este mai intens, finisajul devine mai lucios. Prin tehnica patentată de Apple, compania urmărește să obțină un finisaj capabil “să absoarbă toată lumina vizibilă”.

iPhone 7

Soluția companiei din Cupertino pare a fi echivalentă cu “Vantablack“, care este cea mai întunecată substanță cunoscută. Aceasta absoarbe până la 99.965% din lumină.

Deși există deja skin-uri pentru MacBook-uri, Apple nu a oferit niciodată un notebook negru mat. Compania a experimentat în trecut însă cu o serie de finisaje negre pe alte produse, precum iPhone 7.

Totuși, acest brevet nu poate fi luat în calcul ca dovadă a ceea ce intenționează Apple să facă. Este cunoscut faptul că multe idei patentate nu ajung niciodată să fie implementate. Cu toate acestea, ne oferă o perspectivă interesantă asupra a ceea ce Apple cercetează și experimentează în acest moment.

Visits: 54