Oportunitati de finantare a IMM-urilor

TBI IMM

Intocmai ca marile companii de pe piata, IMM-urile au nevoie de finantare si sprijin la un moment dat. Insa daca nu ai o cifra de afaceri consistenta sau un profit considerabil, ce sanse ai sa obtii finantare si sprijin? Ei bine, raspunsul este ca se poate. Acest lucru va fi explicat in cele ce urmeaza, asa ca asaza-te confortabil.

Rolul finantarii si al flexibilitatii financiare

Flexibilitatea financiara joaca un rol important atunci cand vine vorba despre relaxare si detensionare. O rezerva sau o investitie cu plata intarziata sau esalonata poate fi acel factor care sa te determine sa stai relaxat, fara a-ti calcula prea mult datoria. Daca stam sa analizam putin, lipsa stresului sau diminuarea sa genereaza mai multa creativitate, deci mai multe idei bune si posibil profit.

Investitiile sunt indispensabile la un moment dat intr-o afacere. Avand in vedere faptul ca, daca nu investesti la momentul potrivit, poti sa bati pasul pe loc, atunci o finantare ar fi solutia de care ai intr-adevar nevoie pentru a avansa.

Forme de finantare disponibile pentru IMM-uri

Atunci cand vine vorba de finantare, inainte de a cauta un astfel de sprijin, este important sa identifici cu adevarat nevoile companiei tale. Mai exact, efectueaza o analiza interna a companiei si determina cu exactitate nevoile de imbunatatire si de dezvoltare. Poti face o analiza SWOT a companiei, dar si una mai superficiala a domeniului in care activezi.

O analiza interna cat mai detaliata va dezvalui punctele slabe ale afacerii tale, de pe urma carora poti deduce imbunatatirile necesare. Insa pentru a obtine rezultate cat mai relevante, este important sa efectuezi aceasta analiza din punct de vedere obiectiv.

Analiza propriei companii te va ajuta sa vezi unde poti investi pentru a genera mai mult profit, in acest fel dezvoltand afacerea si promovand-o intr-un anume fel pe piata. De exemplu, in cazul in care compania ta ofera servicii de tiparire, atunci investitia in echipamente profesionale si publicitate are un mare potential de a aduce noi clienti.

Insa cum poti obtine finantare? IMM-urile pot obtine sprijin de la institutiile bancare si nebancare sub forma de carduri de credit si linii de finantare, personalizate in functie de profit, cifra de afaceri si cheltuieli. Pentru a fi determinata cu exactitate eligibilitatea companiei tale, studiaza ofertele existente pe piata si aplica la institutiile care par sa se potriveasca profilului tau.

Ce avantaje dobandeste un IMM prin intermediul unei finantari

Creditele IMM aduc multiple avantaje, lucru privit prin prisma oportunitatilor pe care le ofera si a flexibilitatii financiare de care se bucura beneficiarul finantarii.

Asadar, o finantare iti aduce avantaje si atuuri care constau in:

  • oportunitati de dezvoltare imediata – finantarea iti ofera posibilitatea de a investi rapid;

  • posibilitate de rambursare esalonata a banilor – in cazul cardurilor de credite, poti opta pentru plata in rate, de obicei fara dobanda, sau rate lunare egale, in cazul liniilor de finantare;

  • relaxare din punct de vedere financiar si al indatorarii – nu sunt necesare garantii materiale;

  • rapiditate in procesul de evaluare – de obicei, dosarele depuse de persoanele juridice sunt examinate rapid, fapt care scade considerabil nivelul de stres;

  • aplicare usoara, din confortul casei tale – creditele IMM online ofera acest avantaj, anume de a aplica de acasa sau din biroul companiei, fara a fi nevoie sa te deplasezi la banca. Este de ajuns sa trimiti documentele prin email si sa astepti sa primesti raspuns.

De ce sunt creditele IMM online o solutie?

In primul rand, pentru ca economisesti timp, nefiind necesar sa te deplasezi la banca pentru a depune documentele solicitate pentru analiza. Toate documentele necesare, fie ca e vorba de un bilant sau o balanta, le poti trimite pe email. In plus, stim cu totii ca in afaceri timpul costa intr-adevar bani. Comunicarea prin email si cea telefonica iti castiga intr-adevar timp.

 

Sumele de bani obtinute sub forma de finantare pot fi utilizate in functie de nevoile particulare ale afacerii, fie pentru investitii de capital, fie pentru acoperirea unei anumite categorii de cheltuieli. Indiferent de nevoi si dorinte de dezvoltare, exista surse de finantare pentru IMM-uri care te pot avantaja.

 

Sursa foto: Shutterstock

Recomanda   afisari

SURSĂ ARTICOL

Visits: 21