ViewSonic VX2718-2KPC-MHD este monitorul de gaming entry-level de care aveai nevoie

VIne o vreme când simți nevoia să schimbi peisajul și să începi să lucrezi și să te joci pe un nou monitor. În cazul de față, vorbim despre un model interesant, pe numele din buletin ViewSonic VX2718-2KPC-MHD. Nu vă lăsați descurajați de această denumire alambicată, căci din ea nu trebuie să rețineți decât două lucruri: că este un monitor de 27 de inci cu rezoluție 2K. Gata, am terminat review-ul.

Sau nu, pentru că mă simt dator să trec în revistă specificațiile acestuia. Și, similar micului VG1655 care încă mă slujește stoic, acest VX2718 este un prieten potrivit pentru joacă și lucru. Înainte să începem, haideți să aruncăm o listă peste detaliile tehnice ale noului monitor ViewSonic.

Dimensiune ecran 27”
Rezoluție QHD 2560 x 1440
Contrast static 4,000:1
Contrast dinamic 80M:1
Iluminare LED
Luminozitate 250 cd/m²
Culori 16.7M
Suport Color Space 8 bit (6 bit + FRC)
Aspect ratio 16:9
Timp de răspuns 1ms
Unghi de vizualizare 178º orizontal, 178º vertical
Autonomie Backlit 30000 ore
Rază 1500R
Rată de refresh 165Hz
Adaptive Sync Da
Filtru lumină albastră Da
Flicker-Free Da
Gamut NTSC: 72%, sRGB: 102%

Avem în față un panou 2K impresionant, cu o rată de refresh de 165Hz care îi conferă acel sweet spot dintre o experiență foarte smooth și evitarea riscului de a ți se face rău din cauza motion sickness-ului la rate de împrospătare mai ridicate. Vom trece și la aceste detalii, alături de construcție, culori și luminozitate, dar n-ar strica să listăm și celelalte caracteristici generale ale lui ViewSonic VX2718.

Caracteristici-cheie:

 • Conectori: 1x jack audio 3.5mm; 2x HDMI 2.0; 1x Display Port;
 • Audio: 2x difuzoare de câte 2W;
 • Dimensiuni (mm, cu tot cu suport): 611 x 475 x 225;
 • Compatibilitate cu suport VESA 75 x 75 mm;
 • Greutate: 3.9kg;
 • Panou dotat cu Anti-Glare.

Construcție și design

Încă de la început ești întâmpinat de un design simplu al unui monitor curbat, acompaniat de un suport la fel de simplu și lipsit de orice detaliu neimportant. Doar că inculpatul suferă de ceea ce îmi pare o construcție precară din plastic, iar asta nu denotă deloc un simț robust, ci subliniază o oarece fragilitate. Probabil acesta este un compromis pentru greutatea redusă a întregului ansamblu, de circa 4 kilograme. O valoare satisfacatoare în vremuri în care tot mai multe monitoare se îngrașă și vin cu stative din ce în ce mai masive.

Monitor ViewSonic VX2718-2KPC-MHD

Chiar și așa, ramele nu obstrucționează panoul și lasă loc unui frumos display 2K WQHD foarte immersive. Este curbat 1500R, o rază echilibrată și suficientă cât să te bucuri de o experiență plăcută atunci când te joci sau operezi pe meleaguri multimedia. Poate aș fi fost mai încântat dacă se punea și problema unei flexibilități mai mari, căci ViewSonic VX2718 nu este chiar cel mai bun acrobat când vine vorba de ajustare. O înclinare simplă pe ici, pe colo, și cam atât, apelezi la tehnici mai rudimentare de plasare a monitorului în poziția dorită pe birou.

Panoul este cea mai mare calitate a acestui ViewSonic

Spuneam că ramele monitorului nu invadează display-ul, iar ăsta este un atuu semnificativ. Pentru un monitor de uz general, ViewSonic VX2718 are poate unul din cele mai frumoase și mai sharp ecrane pe care mi-am aruncat cei patru ochi. La 2K, rezoluția Quad HD oferă o calitate mai mare a imaginilor, iar în combinație raportul de 16:9, diagonala de 27 de inci și raza de 1500, poți spune că te joci sau lucrezi pe un monitor curbat foarte bun.

Monitor ViewSonic VX2718-2KPC-MHD

Are și preset-uri pentru diferite scenarii de utilizare, astfel încât te poți folosi de calibrări deja existente: Game, Movie, Web, Text, Mac, Mono, ai de unde alege. Acestea ajustează nivelul gama, temperatura culorilor, contrastul și luminozitatea, pentru a se putea plia pe aplicația, jocul sau filmul care rulează pe monitor.

Monitor ViewSonic VX2718-2KPC-MHD

Vorbind de culori și luminozitate, acestea sunt deosebit de clare și de corecte, iar tehnologia Adaptive Sync și rata de răspuns de 1ms își fac simțită prezența în jocuri. Am butonat diverse titluri și mai-mai că prindeam rădăcini în fața ecranului de la cât de absorbit eram de secvențele derulate extrem de smooth datorită ratei de refresh de 165Hz și a culorilor bine ajustate. Am văzut și filme pe Netflix, am citit chiar și PDF-uri ale cărților preferate, m-am jucat în foi de calcul atunci când am trecut în revistă specificațiile monitorului și mă declar fericit.

O altă caracteristică pe care am apreciat-o a fost tehnologia anti-glare încorporată în panou. Astfel, ViewSonic VX2718 poate fi utilizat fără probleme și în medii intens luminate, într-atât încâ am avut impresia că operez pe ecranul dragului meu Kindle fără să mă zgâiesc pentru a vedea ce Dumnezeu se derulează în fața mea.

Monitor ViewSonic VX2718-2KPC-MHD

Conectică și butoane

Aici, ViewSonic VX2718 nu prea se bucură de versatilitate când vine vorba de porturi. Avem la rând o ieșire audio 3.5mm, două porturi HDMI 2.0 și un Display Port șiii… cam atât. Toate sunt dispuse curat și aerisit în spatele monitorului, iar de acolo poți face exerciții de cable management pentru a-ți găsi aranjamentul ideal exact ca la ikebana. Mi-ar fi plăcut totuși să dau și de niște ieșiri USB pe undeva, pe oriunde, obișnuit fiind cu ofertele generoase de pe alte modele.

Monitor ViewSonic VX2718-2KPC-MHD

Sub burta lui ViewSonic VX2718 regăsim și butoanele cu care navighezi prin setări și prin lista din care îți alegi preset-ul care te interesează. Nu este nimic fancy sau extra, ci este strictul necesar, adică exact simplitatea și echilibrul pe care le caut în tot mai multe cazuri.

ViewSonic VX2718-2KPC-MHD – Preț și concluzie

La un preț de pornire de 1000 de lei, mulți ar putea cădea în păcatul de a argumenta că există modele mai bune la costuri similare sau puțin peste, dar pentru ceea ce oferă, ViewSonic VX2718 ar putea fi unul din cele mai ieftine monitoare de gaming de pe piață.

Are o construcție lightweight și pe alocuri îndoielnică, dar plasticul adăpostește un superb ecran 2K cu 165Hz rată de refresh, în pas cu standardele curente: contrast și luminozitate bune, culori vii și corecte, fluiditate, o rază plăcută cu unghiuri de vizualizare avantajoase și nu în ultimul rând, magica tehnologie Adaptive Sync și tratamentul anti-glare.

Monitor ViewSonic VX2718-2KPC-MHD

Dacă ești suficient de îndemânatic și inspirat, nu vei fi descurajat de prezența unui număr limitat de porturi. Un cable management pe ici, pe colo și ai posibilitatea de a monta monitorul chiar și pe perete, datorită compatibilității cu suporturi VESA. Per total, ViewSonic VX2718 este un monitor de uz zilnic foarte accesibil și potent, pe care-l recomand călduros celor care se află în căutarea unui model entry-level performant dar prietenos cu portofelul.

Verdict

 • Rezoluție 2K și rată de refresh mare;
 • Include Adaptive-Sync;
 • Culori corecte și display fluid;
 • Include diverse moduri de vizualizare;
 • Ecran curbat 1500R comod și immersive;
 • Preț accesibil.
 • Construcție oarecum precară;
 • Conectica limitată.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 9